Interviews

Interviews

November 2019 - Interview met Marieke van de Weijver, kattenherplaatsing.nl (Klik hier)
Interview door Kattenvoorlichting en Kattenherplaatsing.nl over (onder andere) hoe een moraalwetenschapper bij katten terechtkomt, of het te verantwoorden is een kat binnenshuis te houden en wat we voor zwerfkatten kunnen betekenen.

December 2019 - Radio-interview BBNVARA (Klik hier)
Op de Nederlandse radiozender BNNVARA ging het in het programma Vroege Vogels over De toekomst van de kat en het zeer actuele debat over het jaaggedrag van de kat!

Maart 2020 – Interview voor Hart voor Dieren (Klik hier)
Waarom het boek 'De toekomst van de kat'? Welke verantwoordelijkheid draagt de mens in dit verhaal? Welke rol spelen onze menselijke belangen? Wat maakt de kat tot een geschikt (of ongeschikt) huisdier? Waarom is de kat zo geliefd, terwijl we zo hard zijn voor andere dieren? Wat moet er nu concreet veranderen? Ontdek de antwoorden op deze en nog andere vragen in het interview met Hart voor Dieren.

Maart 2020 - Interview voor Felikat Magazine (Klik hier)
Volgens natuurbeschermers mogen we katten niet buiten laten. Waar komt hun angst vandaan en wat is er van aan? Mogen er nog zwerfkatten zijn? Felikat Magazine bespreekt deze en nog andere vragen met Rutger Lazou